Wie is Anneleen?

In 2015 startte ik als diëtiste in huisartsenpraktijk de Hoeksteen. Hier deed ik mijn eerste ervaringen op. Na een tijdje merkte ik,  bij het instellen van behandelingen, dat ik geregeld ergens tegenaan liep. Ik zocht naar meer. En dat vond ik in de opleiding orthomoleculaire therapie.

Dankzij deze opleiding zag ik dat de mens bepaald wordt door zoveel meer dan enkel voeding. Naast voeding kwamen ook slaap, stress, beweging en ontspanning aan bod. Hierdoor leerde ik nieuwe linken leggen die me tot de dag van vandaag enorm helpen bij het begeleiden van mijn patiënten.

In 2020 werd ik zelf mama, wat voor mij – en vele andere mama’s – toch wel een aanpassing was. Ik merkte zelf dat ik veel vragen had over borstvoeding enerzijds, maar ook over hoe ik mezelf kon voorzien van de nodige ondersteunende voeding in deze intense periode. En wat dan doen wanneer je kindje gecombineerd begint te eten, namelijk borstvoeding en de eerste hapjes vanaf 6 maanden. Ik begon zelf te experimenteren met recepten, texturen, voedingsschema’s, …. . Noem het een uit de hand gelopen hobby. Maar de puzzel klopte zo voor mij.

Ik vind het heerlijk om gezinnen te helpen met hun vragen omtrent voeding, zowel voor zichzelf als voor hun kleintjes.

Heb je vragen over voeding, borstvoeding, de eerste hapjes, … dan ben je bij mij meer dan welkom.

Groetjes, Anneleen

Opleidingen

2020-2021 Kinderdiëtiek aan Han Universiteit Nederland
2018-2019 Orthomoleculaire therapie bij KPNI Belgium
2012-2015 Voeding en dieetkunde aan AP Hogeschool