Wie is Annemie?

Al veel vroeger dan de meeste van mijn klasgenoten wist ik wat ik zou worden. Vroedvrouw!

Omdat vroedkunde toen nog geen aparte opleiding was, behaalde ik eerst mijn bachelor verpleegkunde. In een fantastisch jaar later, met heel fijne klasgenoten en geweldige stages, werd bevestigd dat mijn keuze de juiste was. In 1995 haalde ik trots mijn diploma als vroedvrouw. 10 jaar lang werkte ik op de materniteit en de verloskamer van het Sint Erasmusziekenhuis in Borgerhout.

Omringd door collega’s werd ik daar in 1998 mama van Mathijs en in 2000 van Seppe.

Sinds 2006 doe ik wetenschappelijk werk aan Universiteit Antwerpen, maar mijn vroedvrouwenhart is nooit gestopt met kloppen….. Het bijstaan van kersverse ouders, hen kunnen geruststellen, hen in zichzelf laten geloven, hen “tips and tricks” mogen aanreiken om ten volle van de zwangerschap, geboorte en kraamtijd te genieten, het begeleiden van borstvoeding,…. dat is mijn passie.

In 2014 werd ons “dessertkindje” Rik geboren met mijn beste vriendin als “mijn” vroedvrouw. En toen flakkerde die passie meer dan ooit op. Ik wil jullie begeleiden bij het wonder van zwangerschap en bevalling, de kracht en kwetsbaarheid van vrouwen in deze bijzondere periode, het groeien van partners tot een gezin. Ik geef jullie graag voldoende informatie over de verschillende aspecten in het postpartum (voedingskeuze voor jullie kindje, veilig slapen, het belang van huid-op-huid contact, het dragen van jullie kindje,..). Kortom het op zoek gaan naar begeleiding op maat voor elke vrouw.

Samen met jullie wil ik de juiste weg zoeken om van die mooie, intense, vermoeiende, emotionele, overweldigende,… kraamperiode een fijne ervaring te maken. Een goede voorbereiding kan voor rust en vertrouwen zorgen en biedt jullie de kans om persoonlijke en geïnformeerde keuzes te maken.

Als ik niet bezig ben om het beste van mezelf als vroedvrouw te geven, kan je me op een volleybalveld vinden, geniet ik van alles wat de natuur ons te bieden heeft of ben ik samen met mijn lief onderweg in een oldtimertje.

Nieuw leven de beste zorg geven…. Da’s mijn motto!

Tot binnenkort!

Opleidingen

2019 Babydragen voor professionals Die Trageschule

1995 Vroedkunde

1991-1994 Verpleegkunde