over Otis

Geboren op 02-09-2021

Zes maanden zwanger. Niet goed wetende wat we van de hulp van een vroedvrouw moesten verwachten, stapten we heel nieuwsgierig Inges praktijk binnen. Een eerste kennismakingsgesprek toonde al heel snel de meerwaarde. Zes weken ‘mama en papa zijn’ later, ben ik daar nog meer van overtuigd.

De prenatale lesjes gaven voor deze first-time parents een welkom rustpuntje want geen vraag was te veel of te gek. Papa leerde hoe hij zich niet al te overbodig moest voelen tijdens het grote moment en mama hoorde wat haar lichaam allemaal zou doorstaan, maar hoe het dat ook echt wel zou aankunnen. Tussen alle onvermijdbare onzekerheden door, gaf ons dat al snel het fijne gevoel van toch voorbereid te zijn. Inge neemt tijdens de lesjes tijd en geeft tijd om het je allemaal eigen te maken, met respect voor je eigen persoonlijkheid. Het is niet niets, zo’n nieuw klein wondertje dragen, op de wereld zetten en dan elk uur van elke dag vertroetelen en verzorgen. Ze bezorgt rust, kennis en zelfvertrouwen en dat is zo welkom die eerste keer als mama en papa.

Zestien uur in arbeid op een grote kamer met bal, bad en bed. Op Inges aanraden gebruikte ik ze allemaal, ook al merkten we snel dat elke bevalling toch haar eigen weg volgt. Eerst kilometers wandelend in rondjes. Toen dat niet meer voldoende was draaiend op de bal, met papa die alle geleerde massagetechnieken zalig perfect toepaste. En daarna het warme water in. Allemaal gaven ze me een tijdje de verlichting die ik zo nodig had. Tot het moment dat ik op dat grote bed ons zoontje in mijn handen mocht nemen.

Eenmaal thuis kwam Inge regelmatig langs en ook dan nam ze uitgebreid de tijd. Voor ons kleintje en voor ons. Wegen, praten, nakijken, vragen beantwoorden, ideetjes opperen, geruststellen. En uiteindelijk ook loslaten want ze voelde dat alles prima liep. En wij voelden dat ook. Dankjewel!

Terug naar het overzicht