Wie is Inge?

Ik ben opgeleid als kinesitherapeut met specialisatie in de perinatale en pediatrische periode. Na mijn studies werkte ik een twaalftal jaren met baby’s en kinderen met een motorische en/of mentale handicap. Door zelf zwanger te zijn en moeder te worden, ondervond ik dat deze periode niet zo gemakkelijk is als ze vaak wordt voorgesteld. Het liet een diepe indruk op me na en deed me besluiten om vroedvrouw te worden. In 2007 startte ik mijn vroedvrouwenpraktijk Blauwe Maan waar ik vele koppels mocht voorbereiden naar de geboorte van hun kind toe.

Na de geboorte van ons derde kindje in 2010, voelde ik dat ik zelf meer tijd nodig had voor ons gezin. Daarom lastte ik een pauze in in mijn zelfstandige praktijk en ging ik aan de slag als vroedvrouw bij Kraamzorg Ferm Thuiszorg. Door het bouwen aan perinatale netwerken, mocht ik mee een actieve bijdrage leveren aan de verbetering van het welzijn en de gezondheid van jonge gezinnen. In 2018 echter begon ik het werken in de eigen praktijk meer en meer te missen waardoor een doorstart van Blauwe Maan niet kon uitblijven.

Doorheen de jaren wenste ik me verder te verdiepen in de psychoemotionele begeleiding van jonge gezinnen en volgde ik de opleiding tot perinataal counselor. Momenteel volg ik de opleiding ‘praktijkspecialist in de perinatale geestelijke gezondheidszorg’ en een opleiding binnen de Watsu-waterrelaxatietherapie.

Ik kijk ernaar uit jullie met veel warmte en zorg te omringen bij Blauwe Maan.

Inge

Inge

Opleidingen

2022 Ademhalingstherapie en meditatie

2021-2022 Waterwerk :Watsu 1 en Healing Dance 1

2019-heden Vierjarige opleiding tot Praktijkspecialist in de perinatale -ggz
2019 Perinatale counseling
2007-2008 Perinatale kinesitherapie
2004-2007 Vroedkunde
1999-2000 Kinesitherapie bij kinderen en jongeren
1996-1999 Kinesitherapie