Wie is Inge?

Ik ben opgeleid als kinesitherapeut met specialisatie in de pediatrische en perinatale periode. Daarnaast ben ik vroedvrouw.

Na mijn studies als kinesitherapeut heb ik een twaalftal jaren gewerkt met baby’s en kinderen met een motorische en/of mentale handicap waar ik gezinnen en kinderen begeleidde die moeilijkheden ondervonden op het vlak van voeding, beweging, orthopedische problematieken… Mensen kunnen door omstandigheden van een moeilijke geboorte in een ongewilde situatie terecht komen.

Maar ik heb ook gezien over hoeveel veerkracht heel wat jonge gezinnen beschikken en hoe ze – ondanks de vele uitdagingen – elke dag opnieuw proberen om er het beste ervan te maken. Uit deze periode heb ik enorm veel geleerd.

Door zelf zwanger te zijn en moeder te worden heb ik ondervonden dat de periode van zwangerschap en bevalling helemaal niet zo gemakkelijk is als ze vaak wordt voorgesteld. Het is een emotionele periode die ik zowel positief maar tegelijkertijd ook op een negatieve manier heel wisselend en intens ervaren heb. Deze periode heeft een wervelende indruk op mij nagelaten en deed me besluiten om hiermee iets te doen. Ik studeerde af als vroedvrouw in 2007.

In de periode die hierop volgde, startte ik mijn eigen praktijk Blauwemaan en mocht ik vele jonge koppels voorbereiden naar de geboorte van hun kind toe. Deze voorbereidingen zijn unieke en gezellige momenten van verbinding, bijzondere en intieme ervaringen tussen koppels en als coach aan de zijlijn, momenten die ik koester.

In mijn prenatale lessen combineer ik verschillende benaderingen vanuit mindfulness, yoga en haptonomie en ben zo na veel plukken, uitproberen en proeven gekomen tot mijn eigen aanpak.

De geboorte van ons derde kindje deed mezelf even stilstaan. Ik lastte een pauze in voor mijn eigen praktijk en ging een andere maar niet minder boeiende uitdaging aan. Ik mocht aan de slag als vroedvrouw bij Kraamzorg. Op een weliswaar andere manier kreeg ik de mogelijkheid om een actieve bijdrage te leveren aan de verbetering van het welzijn en de gezondheid van jonge gezinnen door te bouwen aan perinatale netwerken. De voorbije jaren is er heel wat veranderd in onze gezondheidszorg betreffende perinatale omkadering van de jonge ouders. En dat doet me plezier. Een vroedvrouw aan huis in combinatie met kraamzorg wordt stilaan gewoon. De emotionele begeleiding blijft een uitdaging. Daarom volgde ik onlangs de opleiding tot perinataal counselor.

Vanuit een blijvende fascinatie voor het prille ouderschap met een bijzondere interesse voor veilige hechting/basisveiligheid wil ik mij verder verdiepen in begeleiding van jonge ouders enerzijds en babylichaamstaal anderzijds. Hieromtrent volg ik heden de opleiding tot praktijkspecialist in de perinatale geestelijke gezondheidszorg.

Voel je welkom bij Blauwemaan zoals je nu bent

Inge

Inge

Opleidingen

2019-heden Vierjarige opleiding tot Praktijkspecialist in de perinatale -ggz
2019 Perinatale counseling
2007-2008 Perinatale kinesitherapie
2004-2007 Vroedkunde
1999-2000 Kinesitherapie bij kinderen en jongeren
1996-1999 Kinesitherapie