Project omschrijving

Kindermassage

MAAK EEN AFSPRAAK

Kindermassage

BOEK DEZE BEHANDELING

Kindermassage

Peuters zitten vol met energie, ze rennen, spelen, willen alles zelf doen. Alle zintuigen staan open en zij slurpen alles in zich op wat er om hen heen gebeurt. Dit geeft natuurlijk ook heel wat spanning en prikkels in hun lijfje, wat allemaal verwerkt moet worden. Juist voor het mini mensje wat zijn eigen wil ontwikkelt, is aanraken, knuffelen en vasthouden dan ook super belangrijk.

Massage is een fijne manier om die prikkels en spanning af te voeren. Tijdens de massage dalen de stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol, in het lichaam en stijgt het knuffelhormoon oxytocine, wat voor verbinding en geborgenheid zorgt. Door hen liefdevol en regelmatig aan te raken, ontwikkelen zij een beter lichaamsgevoel. Zij leren hierdoor beter hun grenzen aan te geven en grenzen van anderen te respecteren. Zo zijn ze beter in staat om gewenste en ongewenste aanrakingen te kunnen onderscheiden.

Daarnaast zorgt de massage voor een goede doorbloeding, stimuleert het de sociale ontwikkeling, het concentratievermogen, de motoriek, de ontwikkeling van de zintuigen en ’t gevoel voor ritme van je kind.

In het bijzonder aangeboden voor drukke, onrustige of angstige kinderen, kinderen met slaapproblemen of kinderen die moeilijk contact kunnen maken.

Het geeft ontspanning, rust, geborgenheid, bevestiging en stimuleert het zelfvertrouwen. Verschillende sessie onder de vorm van relaxatietherapie kan dan aangewezen zijn. Er is terugbetaling van de mutualiteit voorzien in dit laatste geval.

Tarieven:

  • Intake – 45 euro
  • 30 min – 30 euro