Project omschrijving

Waterwerk

MAAK EEN AFSPRAAK

Watsu

BOEK DEZE BEHANDELING

Waterwerk

De invloed van warm water als natuurlijke pijnstiller bij een bevalling is gekend, maar ook tijdens de zwangerschap heeft water een weldoend effect op het fysiek en mentaal welzijn. Meer bepaald wordt men bij de waterrelaxatie gedragen, rustig bewogen en gemasseerd in lichaamswarm water van 34°C. De waterrelaxatie gebruikt technieken van Watsu en Healing Dance: dit is een methode gebaseerd op Zen Shiatsu van Masunaga die leidt tot ontlasting van de rug en gewrichten. Moeder en baby drijven gewichtloos in eenzelfde element en kunnen genieten van de warmte en geborgenheid die het water geeft, waardoor men samen tot een diepe relaxatie komt. Ook postnataal is deze behandeling weldoend voor lichaam en geest als ondersteuning in het jonge ouderschap.

-samen met je partner: je drijft in de armen van je partner, die bewegingen met je maakt in het water. Je veilig voelen in deze nieuwe situatie helpt jullie toeleven naar de geboorte. Je lichaam komt helemaal tot rust en je komt in contact met bepaalde hormonen die ook werkzaam zijn tijdens de bevalling (endorfines) waar je anders moeilijk bij komt. Dit draagt bij tot een verdiepende verbinding met je baby en met elkaar.

-één op één contact (moeder-begeleider): de waterrelaxatie kan individueel aangeboden worden onder de vorm van relaxatietherapie. Denk hierbij aan stressgerelateerde klachten, moeizaam in- en doorslapen, pijn in je rug en/of het bekken, traumatische ervaringen, bij angsten en onzekerheden, als ondersteuning bij een fertiliteitstraject, …. Door het waterwerk krijgen fysiologische processen in het lichaam zoals je hormoonhuishouding, hartslag, ademhaling een reset.

Het waterwerk gaat door bij Draag-Kracht, Centrum voor Perinataal Welzijn te Kontich. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen via https://draag-kracht.be/mama%27s-en-hun-gezin/watsu

Tarief:

-als duo: … euro per uur. (Je bent welkom met je geboortepartner of een andere belangrijke persoon met wie je dit wil ervaren)

-individueel: per 30 minuten betaal je 34,00 euro. De eerste keer wordt er een dossierkost van 7,00 euro extra aangerekend. Vraag een voorschrift voor relaxatietherapie aan je arts, dan is er terugbetaling van de mutualiteit voorzien van 15, 64 euro..

Voor het gebruik van het zwembad betaal je bijkomend: … euro.