vroedvrouw

Annemie Bruynseels

Al veel vroeger dan de meeste van mijn klasgenoten wist ik wat ik zou worden. Vroedvrouw! Omdat vroedkunde toen nog geen aparte opleiding was, behaalde ik eerst mijn bachelor verpleegkunde. In een fantastisch jaar later, met heel fijne klasgenoten en geweldige stages, werd bevestigd dat mijn keuze de juiste was. In 1995 haalde ik trots mijn diploma als vroedvrouw. Meer dan 10 jaar lang werkte ik op materniteit en verloskamer van het Sint-Erasmusziekenhuis in Borgerhout. Omringd door collega’s werd ik daar in 1998 mama van Mathijs en in 2000 van Seppe. In 2014 werd ons “dessertkindje” Rik geboren. Sinds 2006 verricht ik wetenschappelijk werk aan Universiteit Antwerpen, maar mijn vroedvrouwenhart is nooit gestopt met kloppen….. Het bijstaan van kersverse ouders, hen kunnen geruststellen, hen in zichzelf laten geloven, hen “tips and tricks” kunnen aanreiken om ten volle van de zwangerschap, geboorte en kraamtijd te laten genieten, het begeleiden van borstvoeding,…. dat is mijn passie.

Ik wil jullie begeleiden bij het wonder van zwangerschap en bevalling, de kracht en kwetsbaarheid van vrouwen in deze bijzondere periode, het groeien van partners tot een gezin. Ik geef jullie graag voldoende informatie over de verschillende aspecten in het postpartum (voedingskeuze voor jullie kindje, veilig slapen, het belang van huid-op-huid contact, …). Kortom het op zoek gaan naar begeleiding op maat voor elke vrouw.

Samen met jullie wil ik de juiste weg zoeken om van die mooie, intense, vermoeiende, emotionele, overweldigende,… kraamperiode een fijne ervaring te maken. Een goede voorbereiding kan voor rust en vertrouwen zorgen en biedt jullie de kans om eigen en geïnformeerde keuzes te maken. Luisteren, en begeleiden…. Elke vrouw (ouderpaar) en bij elke keuze…Da’s mijn motto!

Tot binnenkort!

Annemie

Opleidingen

2022 Babymassage –  ICZO

2022 Zwangerschapsmassage – Syntra

2021 Voetreflexologie – ICZO

1995 Bachelor in de vroedkunde – Hoger Instituur voor Verleegkunde Stuivenberg

1991-1994 Verpleegkunde – Hoger Instituut voor Verpleegkunde Stuivenberg

Je kan bij mij terecht voor:

  • Postnatale opvolging aan huis

Praktisch

  • Ik verzorg je graag aan huis tijdens je kraamtijd.
  • Tarieven: zie aanbod
  • Betalingen verlopen via derdebetalersregeling.
  • Terugbetaling: de meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke en/of volledige terugbetaling. Je hospitalisatieverzekering vergoedt meestal het eigen aandeel. Vraag gerust meer uitleg tijdens het intakegesprek hierover.
  • RIZIVnummer: 4-04327-66-002 – geconventioneerd

Contact opnemen